INSTRUMENTS MUSICALS – EL VIOLÍ

classe

anagrama - el violí

Dins de les diverses competències de l’àmbit artístic del Currículum de l’etapa de Primària cal destacar la presència de la música. La seva incorporació als estàndards de l’educació escolar constitueix un pas qualitatiu important i afavoreix el treball de conceptes tan importants com la percepció, la comprensió, la interpretació i la creativitat.

INSTRUMENTS MUSICALS – EL VIOLÍ  és una sessió didàctica pensada per reforçar les activitats dels equips docents. L’activitat es presenta als alumnes a través d’una exposició cronològica coherent i entenedora, que abasta des de la identificació dels diversos instruments de corda fins al violí elèctric. Tanmateix, es pretén aprofundir en el coneixement dels instruments de corda fregada. Convé no oblidar que violins, violes, violoncels i contrabaixos constitueixen la base principal de les orquestres simfòniques, i també de moltes altres formacions i grups musicals, des del jazz fins al rock.

cuerda 2 - copia

Els estudiants aprendran a reconèixer aquests instruments i sabran com és la seva fabricació. Apreciaran en directe els matisos i característiques del violí, podran experimentar personalment amb l’instrument i tindran l’ oportunitat d’escoltar en directe algunes peces conegudes.

La sessió pedagògica INSTRUMENTS MUSICALS – EL VIOLÍ  té una durada de quaranta cinc minuts i és molt adequada per alumnes entre 7 i 11 anys. Tanmateix, suggereixo incorporar-la a l’alumnat de 5è. curs de primària per tal que, en base als coneixements adquirits al llarg dels cursos anteriors, puguin enriquir les seves experiències en l’àmbit artístic.

pdf-icon