(ca) QUI SOC

Mireia Puigmal 2019 2

MIREIA PUIGMAL BAHÍ
violinista
Vilafant (Alt Empordà / Girona) 1989

Inicia els estudis musicals l’any 1996. Un recorregut a través dels successius graus de formació la porta fins a l’Escola Superior de Música de Catalunya, on el 2012 obté el títol de Graduada en Música – especialitat violí.

Al llarg d’aquests anys rep formació violinística i orientació musical d’Abel Tomás, Joan Pàmies i Tatevik Khachatryan i especialització de cambra del Cuarteto Quiroga i del Quartet Casals. Va continuar el perfeccionament de les tècniques interpretatives amb la violinista Ewa Pyrek.

La seva experiència orquestral comença l’any 2002 i abasta un exhaustiu treball en nombroses formacions simfòniques, de cambra i de música moderna, participant en concerts i recitals arreu del país i a l’estranger. És component de l’Orquestra de Cambra Catalana, de l’Orquestra de Girona i del quintet Barcelona Rock Strings. També és fundadora i membre del Trio Kafka.

En l’àmbit professional ha col·laborat en l’enregistrament de treballs musicals i bandes sonores i és professora de violi, piano i llenguatge musical a l’Escola Municipal de Música de Llinars del Vallès. Posseeix el Màster de Gestió Cultural (especialitat en producció musical) de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Ha pres part en diverses convocatòries i concursos i va rebre el segon premi en el Concurs Agustí Cohí Grau per a joves violinistes de Barcelona. L’any 2007 el seu treball “La música del silenci” va obtenir el primer premi estatal en la “XX Edición del Certamen Jóvenes Investigadores” del Ministerio de Educación.